Thursday, 24 January 2013

BBM Punya Pasal.(Ini Semua Poyo)

Assalamualaikum w.b.t
---------------------------------



Setelah seminggu cuti semester,akhirnya baru aku berkesempatan nak update blog aku nie.Al-kisahnya busy nak qho'zo tidur sebab masa study ritu selalu tak cukup tidur..*okay,ini semua poyo*Sejak-II start cuti nie,sumpah rindu sangat dengan roomate-II aku.Aisy,apa khabar la diorang tu kan..adakah makin debab atau makin slim macam slim river?hahaha . . .

Mula-II aku malas beno nak update blog nie sebab tak ada story nak kongsi.Rasa macam tak ada motif sangat nak biarkan jari jemari aku yang comel-II nie menari-II gaya agogo sambil menekan punat-II keypad laptop nie.Tapi,disebabakan mak aku tegur yang jari aku makin debab,so aku cadang nak biarkan "diorang" nie bersenam kurangkan lemak sikit pagi-II buta nie dengan menari-II lentok gaya ballet sambil memaksa otak aku berfikir 360 darjah untuk mencari idea untuk menyedapkan dan melazatkan aku punya story kali nie.*okay,ini semua poyo*

Al-kisahnya,baru-II nie aku ada publishkan aku punya BBM pin kat salah satu laman sosial yang agak so-sial ha.Mula-II aku ingat xde orang teringin nak add...tapi makin hari makin banyak lak.Aku plak jenis main accept jer...sebab aku tak kisah pasal nak berkawan-II nie..yela pepatah melayu pun ada mengatakan yang "BERKAWAN BIAR SERIBU,BERKASIH BIAR SATU".Tapi yang tak best-nya,MasyaAllah...lepas jer aku trima,tiap-II hari asyik nak BBM jer . . .macam aku dah tak ada kerja lain nak buat  ha...so,last2 aku buat dek jer...bukan nak menyombong...tapi kalau hari-II BBM tu dah mengalahkan orang bercinta ha.


Tapi kan,ada sorang laki nie,memang tak pernah putus asa ha,walaupun aku tak balas,still duk hantar jugak..Perhhh,tahan kental betul dia.Disebabkan aku free malam nie,so aku pun layan la kejap.
Perbualan kitorang start dengan....

Dia : watpe tuuww
aku : tgk tv
Dia : tv pe?
aku : tv plasma samsung
Dia : okey,cite pe?
aku : xtahu sbb sy tgk tv jer bukan pasang pun.-,-
Dia : err..okey dia kenakan kita..emmm..xngntuk k?
aku : sbb xngntuk la sy tgk tv.
Dia : owh,owite2..so mkn pe td?
aku : mkn mee kuah banjir...
Dia : mee rebus??
aku : x..mee kuah..d'masak sekali,xde rebus2 da.
Dia :ow,tu org mana punya resepi?
aku :org utara punya  resepi.
Dia : mak masak k?
aku : xla..beli lua.
Dia : ini semua poyo.!!

HAHAHA...Sah2 dia dah hangin tu sebab tu cakap aku poyo.padahal aku dah cakap sehabis benar doh time tuh..==' Nampaknya kesabaran dia telah sampai kemuncak la tu.aisy,kesian.Al-kisahnya ber-BBM nie kadang-II menyeronokkan and kadang-II merimas kan.Lagi-II sekarang nie tengah menggila pasal whatsapp   la and sewaktu dengannya,sampaikan aku rasa lebih baik guna public phone dari guna phone hok canggih manggih nie.-.-.Sekian aku merepek untuk pagi nie.Motif nak update blog jer~


P/s : Hari nie genaplah setahun aku kenal dengan dia. :) auummm~





Thanks for reading :)

2 comments:

Bum Bumeyh said...

aummmmm, statemen yang last tak tahan. INI SEMUA POYOOOOOO. hahaha

Cik Paracetamol said...

hahahhaa . . . kan? INI SEMUA POYOOOO HAHAHA